חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חמד שיווק ואריזות בע"מ נ' פרי מישל יועצים למיסוי בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
6424-02-10
1.1.2012
בפני :
רחל ערקובי

- נגד -
:
1. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ
2. פרי מישל יועצים למיסוי בע"מ

:
חמד שיווק ואריזות בע"מ
החלטה

החלטה

בפניי בקשה למסירת מסמכים ספציפיים.

כך מנוסחת הבקשה אולם מעיון בה ברור כי אין המדובר במסמכים ספציפיים, אלא בדרישה למסמכים כוללנית, שמשמעותה דחיית הדיון ההוכחות הקבוע בתיק זה.

בתיק זה, התקיים דיון שבו עתרה המבקשת לקבלת מסמכים, הנוגעים להנהלת החשבונות של המשיבה, המבקשת עתרה בדיוק לקבלת המסמכים הנוגעים להנהלת החשבונות, ונקבע על ידי, כי המדובר בדרישה גורפת, כאשר יש לאפשר למבקשת לבדוק את ספרי הנהלת החשבונות של המשיבה, ולאפשר לה לצלם כל מסמך שברצונה לצלם.

המשיבה העמידה לרשות המבקשת את ספרי הנהלת החשבונות שלה, והציעה מועדים שונים לביקור, אלא שהמבקשת השתהתה בצורה המעוררת חוסר נוחות באשר לכנות רצונה לקבל את המסמכים, ולמרות שהוצעו לה מספר מועדים, למשל חודש אוגוסט, בו לא טרחה להגיע למשרדי המשיבה, למשל ביום 210.9.2011, מועד שלא התאים לה, הוצעה לבסוף רשימת מועדים בחודש נובמבר, כאשר באותו המבקשת בחרה את המועד האחרון באותה רשימה, והתייצבה לפגישה רק ביום 16.11.11.

באותו המועד הופנה נציג המבקשת ל- 30 קלסרים בהם היה אמור לאתר את המסמכים המבוקשים על ידו.

נציג המבקשת צילם עשרות מסמכים, וכעת לאחר בחינתם חוזרת המבקשת על בקשתה המקורית, משל לא התקיים עיון, כפי בקשתה, כאשר הדיון התקיים בחודש יוני, הפגישה נערכה בעטייה של המבקשת רק באמצע חודש נובמבר, והמבקשת טוענת, כי לא הספיק לה הזמן במסגרת הפגישה לעבור על כל החומר, ולנסות ולמצוא מסמכים שלטענתה קיימים.

לכן עותרת המבקשת, בשנית בבקשה חוזרת לקבל את המסמכים, בטענה כי עסקינן בבקשה לגילוי מסמכים ספציפיים.

ראשית אציין אין המדובר בבקשה לגילוי מסמכים ספציפיים, אלא לקבלת כל המסמכים הנוגעים להתקשרות של המשיבה עם הרשות הפלסטינאית, ולמעשה לצורך כך התבקשה הבדיקה בהנהלת החשבונות של המשיבה.

שנית, התנהלות המבקשת מובילה באופן ישיר לדחיית מועד ההוכחות שנקבע לפני למעלה מחצי שנה.

ביהמ"ש אינו סוגר את הדלת בפני נתבע המבקש לעיין במסמכים אולם להתנהלות המבקשת יש ליתן ביטוי בהוצאות הנובעות מדחיית מועד ההוכחות, ומהעובדה כי הדיון מתמשך שלא לצורך, והיה על המבקשת להתנהג באופן שהיה מאפשר קיומו של דיון ההוכחות, דבר שהיה בידיה.

לפיכך, אני מורה על דחיית מועד ההוכחות, למועד נדחה אחר.

המשיבה תקיים פגישה נוספת ותאפשר למבקשת לעיין במסמכי הנהלת החשבונות ובמידת הצורך תקיים שתי ישיבות כדי שהמבקשת תעיין בכל החומר הדרוש.

המבקשת תישא בהוצאות בסכום של 7,500 ₪ לאור התנהלותה, ולאור דחיית מועד ההוכחות, וזאת ללא כל קשר לתוצאות בתיק העיקרי.

ישיבת ההוכחות בטלה ובמקומה ביהמ"ש ביהמ"ש ישמע דיון מקדמי, לשם בחינת המשך ההליך.

לדיון יתייצבו הנציגים המוסמכים והמכירים את העובדות נשוא תובענה זו.

ניתנה היום, ו' טבת תשע"ב, 01 ינואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>